Kloosterpark 3, De meern | Beumer

Kloosterpark 3

3454 HJ, De meern

Wonen in een oude boerderij met rieten dak op een ruim perceel en op korte afstand van alle dagelijkse voorzieningen? Altijd al een monumentale boerderij willen verbouwen met behoud van de originele details? Maak dan een afspraak om deze boerderij met diverse bijgebouwen te

 • 154 m2
 • 4150 m2
 • Label G
 • 6 kamer(s)

€ 1.500.000,- k.k. Bereken maandlasten

Bereken maandlasten
Heb je een hypotheek nodig?

Omschrijving

Wonen in een oude boerderij met rieten dak op een ruim perceel en op korte afstand van alle dagelijkse voorzieningen? Altijd al een monumentale boerderij willen verbouwen met behoud van de originele details? Maak dan een afspraak om deze boerderij met diverse bijgebouwen te komen bezichtigen, want woonobjecten als deze – en dan vooral op deze locatie – zult u niet vaak tegenkomen. De woonboerderij is gelegen aan het Kloosterpark op een perceel van ca. 4.150 m2 eigen grond.

De boerderij is gelegen aan de autoluwe Kloosterpark en heeft nog grotendeels de oorspronkelijke indeling. Aan de westzijde van de woonboerderij…

Wonen in een oude boerderij met rieten dak op een ruim perceel en op korte afstand van alle dagelijkse voorzieningen? Altijd al een monumentale boerderij willen verbouwen met behoud van de originele details? Maak dan een afspraak om deze boerderij met diverse bijgebouwen te komen bezichtigen, want woonobjecten als deze – en dan vooral op deze locatie – zult u niet vaak tegenkomen. De woonboerderij is gelegen aan het Kloosterpark op een perceel van ca. 4.150 m2 eigen grond.

De boerderij is gelegen aan de autoluwe Kloosterpark en heeft nog grotendeels de oorspronkelijke indeling. Aan de westzijde van de woonboerderij krijgt u de beschikking over een perceel weiland van ca. 2.600 m2, hier kunt u uw paarden, schapen of andere diersoorten laten grazen.

U kunt vanuit de woning het groene park inlopen. De bushalte is op loopafstand (ca. 500 meter), vanwaar u goede verbindingen heeft naar onder andere het centrum van Utrecht. De basis- en middelbare school zijn beide op een korte fietsafstand gelegen en u bent met de auto binnen vijf minuten bij een op- en afrit naar de A12.

Indeling
U rijdt met de auto de oprit op en parkeert uw auto aan de oostzijde van de woonboerderij. Vanaf hier loopt u naar de voordeur die u toegang geeft tot een riante T-vormige hal. Deze hal geeft u toegang tot alle vertrekken op de begane grond van de woonboerderij en tot de tuin die ligt op het westen.

Aan de rechterzijde van de hal vindt u de woonkamer, die langs de oprit ligt, met uitzicht op de voortuin. Direct naast de woonkamer is de opkamer gesitueerd die door de huidige eigenaar gebruikt wordt als slaapkamer. Verder treft u vanuit deze hal de eerste trapopgang naar de verdieping, toegang tot de riante kelder, een tweede opkamer waar vroeger de kaas werd gemaakt, een toilet met fontein en de meterkast.

Aan de linkerzijde van de hal treft u de tweede slaapkamer voorzien van vaste kasten, de keuken, de tweede trapopgang naar de verdieping en toegang tot het achterhuis.

De keuken is aan de westzijde gelegen en voorzien van een eenvoudig aanrecht en een vaste kast. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken met aansluitend de badkamer. De badkamer is voorzien van een open douche met wastafel en een design radiator.

Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot het voormalige boenhok en het achterhuis. Het voormalige boenhok is momenteel in gebruik als opslagruimte.

Vanuit de hal en vanuit de bijkeuken betreedt u het achterhuis. Het achterhuis is voorzien van authentieke details zoals onder andere de oorspronkelijke voergoten en dubbele zolder voor de opslag van stro en hooi. In de achtergevel treft u twee riante openslaande deuren die u toegang geven tot het achtererf.

Eerste verdieping
De verdieping is via de vaste trap aan de voorzijde van de woonboerderij en via de vaste trap aan de achterzijde van de woonboerderij bereikbaar. Op de verdieping treft u twee grote open ruimtes met beide een slaapkamer. De zolder van het achterhuis is bereikbaar via de open ruimte gelegen aan de achterzijde van de woonboerderij.

Tuin
Direct achter de boerderij staat een hooiberg die door de huidige eigenaar gebruikt wordt als parkeerplaats. Naast en achter deze hooiberg staan twee authentieke schuren.

De eerste schuur is in vier afzonderlijke ruimtes verdeeld en staat in het verlengde van de oprit. De eerste ruimte, in gebruik als garage, is bereikbaar via twee openslaande deuren. Wanneer u aan de zijkant van deze schuur naar achteren loopt, komt u langs een drietal deuren die u toegang geven tot drie gescheiden ruimtes.

De tweede schuur, gelegen achter de hooiberg, is een open ruimte met vier voormalige veestallen.

Aan de west- en noordzijde wordt het geheel omringd met een perceel weiland van ca. 2.600 meter. Dit weiland is aan de kant van de boerderij afgezet met een hekwerk en verder omringd door een watergang.

Bijzonderheden
- Gemeentelijk monument
- Riant perceel
- Twee schuren en een hooiberg
- Originele indeling aanwezig

Over De Meern
De Meern is voortgekomen uit een uit de middeleeuwen daterende boerderijenstrook. Deze boerderijen stonden op de ontginningsbasis (tegenwoordig Rijksstraatweg) van de polders Oudenrijn en Veldhuizen. Tegenwoordig maakt De Meern deel uit van de gemeente Utrecht.

Beeldbepalend is de rivier de Leidsche Rijn die dwars door het dorp stroomt en waaraan De Meern een belangrijk deel van haar rijke historie ontleent.

Het aangrenzende Kloosterpark kent een variatie aan mogelijkheden. Zo kan er gewandeld worden, gesport en wordt er gespeeld. Er loopt zelfs een fietsroute door het park. In de winter heeft De Meernse IJsbaan ook haar plek in dit park. Ook voor de trouwe viervoeters zijn er mogelijkheden om lekker los te lopen en te genieten van de omgeving. Er wordt daarom ook door diverse mensen gebruik gemaakt van het Kloosterpark; van jong tot oud.

De Meern beschikt over een groot aantal voorzieningen waaronder scholen, winkels, gezondheidscentra, sportverenigingen, parken, goede busverbindingen met de stad Utrecht en goede verbindingen met de rijkswegen A2 en A12. Uiteraard beschikt De Meern ook over een groot bedrijventerrein genaamd “Oudenrijn”. Kenmerkend van dit bedrijventerrein is het gemengde karakter met bedrijven uit de sectoren handel, transport en industrie. Daarnaast zijn er diverse kantoren gevestigd.

Bestemmingsplan
In het bestemmingsplan Chw Veldhuizen/De Meern, vastgesteld op 12 maart 2020 heeft het perceel de enkelbestemming; woondoeleinden, bestemd voor de huisvesting van één huishouden, de dubbelbestemming; waterstaat – waterwinning, gebiedsaanduiding; archeologische verwachting 5, en gebiedsaanduiding; overige zone – bouwen.

Woningvorming en omzetting
1. Het is verboden om zelfstandige woonruimte in onzelfstandige woonruimte om te zetten of om een woning zo te veranderen dat er een extra woning ontstaat.
2. Het is verboden om een bijbehorend bouwwerk te gebruiken of in te richten als woning.
3. Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van de regel onder 1 om woningvorming of omzetting toe te staan, als na toepassing van de algemene leefbaarheidstoets en de fysieke leefbaarheidseisen uit de "Beleidsnotitie en beleidsregels Woningsplitsen en omzetten", blijkt dat kwalitatief goede onzelfstandige woonruimten of woningen ontstaan en er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van:
a. Het woon- en leefmilieu;
b. De privacy van omwonenden;
c. Het verkeer en de parkeersituatie;
d. De gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende percelen.

De woonboerderij is uitermate geschikt om te bewerkstelligen dat Burgemeester en Wethouders toestemmen om meerdere wooneenheden of andere functies toe te staan tot behoud van de karakteristiek van de woonboerderij.

Heeft u vragen over deze woonboerderij of wilt u de woning graag bezichtigen dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Lees verder

Kenmerken

 • Vraagprijs € 1.500.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg
 • Type Vrijstaande woning
 • Bouwjaar 1886
 • Woonoppervlakte ca. 154 m2
 • Overige inpandige ruimte ca. 542 m2
 • Externe bergruimte ca. 200 m2
 • Slaapkamers 5
 • Inhoud ca. 2950 m3
 • Perceeloppervlakte ca. 4150 m2
 • Energielabel G
 • Verwarming Cv ketel
 • C.v.-ketel bouwjaar 2020
 • Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein
 • Garage Vrijstaand steen
Meer kenmerken

In de buurt

Kloosterpark 3 3454 HJ De meern

   De buurt

   Burgerlijke staat in wijk
   Gehuwd
   Ongehuwd
   Gescheiden
   Verweduwd
   • Gehuwd (38.49%)
   • Ongehuwd (52.80%)
   • Gescheiden (6.49%)
   • Verweduwd (2.22%)
   Leeftijd in wijk
   0 - 15 jaar
   15 - 25 jaar
   25-45 jaar
   45 - 65 jaar
   65+ jaar
   • 0 - 15 jaar (25.59%)
   • 15 - 25 jaar (10.87%)
   • 25 - 45 jaar (28.50%)
   • 45 - 65 jaar (26.54%)
   • 65+ jaar (8.50%)
   Geslacht
   • Mannen (49.63%)
   • Vrouwen (50.37%)
   Gezinnen met kinderen
   0 - 15 jaar
   15 - 25 jaar
   25-45 jaar
   • Met kinderen (54.48%)
   • Zonder kinderen (21.97%)
   • Éénpersoons huishoudens (23.55%)
   Woningen koop / huur
   • Koop (74.00%)
   • Huur (26.00%)
   Aantal inwoners:

   9460

   Schaduwwijzer

   Media

   Plattegronden

   Ander aanbod