Nieuwbouw: zo komt jouw woondroom tot leven | Beumer

Zo begeleiden we jou naar je nieuwbouwhuis

Als er groen licht is voor een nieuwbouwproject, houden we je via een speciale projectwebsite op de hoogte van de ontwikkelingen tot de officiële start verkoop.

Beumer | Nieuwbouw kopen
Debby van Bentum
Beumer | Huis verhuren | Verhuur | Nieuwbouw | Jouw makelaar in de regio Utrecht
Group 102

Inschrijving & financiële check

De verkoop van een nieuwbouwproject start altijd met een inschrijving. Hierbij kun je je voor één of meerdere bouwnummers inschrijven. Omdat er vaak meer inschrijvingen dan bouwnummers zijn, is het zaak om jouw inschrijving zo sterk mogelijk te maken. Kun je eerst een financiële check meesturen waaruit blijkt dat jij het huis en een eventuele verbouwing kunt betalen? Dan heb jij een streepje voor op de concurrentie.

Toewijzing & eerste gesprek

Als je het heugelijke nieuws hebt ontvangen en het huis aan jou is toegewezen, nodigen we je snel uit voor een eerste kennismaking. Tijdens dit gesprek vertelt de makelaar je alles over het project en de omgeving. De makelaar neemt de bouwtekeningen met je door en vertelt je wat er allemaal aanwezig is bij oplevering. Wat is er mogelijk voor je inzake uitbreiding en past de woning bij je toekomstplannen? Vragen die een Beumer nieuwbouwadviseur met je doorneemt.

De koop- en aannemingsovereenkomst

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis wordt een koop- en aannemingsovereenkomst opgemaakt. Met de aannemingsovereenkomst geef je de aannemer opdracht de woning te bouwen. Wij leggen je uit wat de overeenkomst inhoudt en voor welke (juridische) aspecten je gaat tekenen. Wanneer je zeker bent dat je jouw nieuwbouwhuis wilt aankopen en geen vragen meer hebt over de koop- en aannemingsovereenkomst, is het tijd om je krabbel te zetten.

De financiering van jouw droomhuis

Bij nieuwbouw heb je vaak te maken met extra kosten zoals bouwrente en vervallen termijnen. Dit betekent extra lasten bovenop je huidige maandlasten. We laten een adviseur van Beumer Hypotheken aanschuiven om jouw hypotheekmogelijkheden in kaart te brengen. Heb je voor jouw inschrijving al een financiële check gedaan en weet je welke hypotheek je wil afsluiten? Dan kunnen we snel schakelen.

Officieel eigenaar

Als jouw hypotheek geaccepteerd is en alle andere ontbindende en opschortende voorwaarden die samenhangen met het project zijn verlopen, kan de akte van levering worden getekend bij de notaris. De projectontwikkelaar wijst één notaris aan voor de leveringen van alle woningen in het project. Na het tekenen van leveringsakte ben je officieel eigenaar van de grond.

Jouw woondroom komt tot leven

Na het tekenen van de leveringsakte bij de notaris gaat de bouw van start. De organisatie en communicatie ligt vanaf nu in handen van de aannemer. Deze houdt je op de hoogte middels nieuwsbrieven en organiseert één of meerdere kijkmomenten tijdens de bouw om de voortgang op de bouwplaats te zien. Je kunt dan direct kennismaken met je toekomstige buren. Voor vragen over de voortgang neem je contact op met de aannemer.

Duurzaam genieten van je nieuwe huis

De oplevering van je nieuwbouwhuis is natuurlijk een feestelijk moment. Maar eerst doe je samen met de aannemer een opleveringsinspectie om te kijken of de zaken waarvoor je getekend hebt ook daadwerkelijk naar tevredenheid zijn gerealiseerd. Door een inspectie één week voor de oplevering te plannen, heeft de aannemer nog even de tijd om de laatste puntjes op de “i” te zetten. Ben je helemaal gelukkig met je nieuwe huis? Op naar de meubelboulevard!

Nieuwbouw verkopen

Wij zijn jouw nieuwbouwexpert