Archimedeskwartier

3584 BA, Utrecht

Archimedeskwartier In voorbereiding: Wonen op deze prachtige locatie in Utrecht. Een drankje doen op het terras aan het water op steenworp afstand van je voordeur. Verse groente halen bij de supermarkt om de hoek. Of op de fiets naar hartje Utrecht voor een avondje uit met

Heb je een hypotheek nodig?

Omschrijving

Archimedeskwartier In voorbereiding: Wonen op deze prachtige locatie in Utrecht. Een drankje doen op het terras aan het water op steenworp afstand van je voordeur. Verse groente halen bij de supermarkt om de hoek. Of op de fiets naar hartje Utrecht voor een avondje uit met vrienden. In Archimedeskwartier vind je alle ingrediënten voor een heerlijke woonplek. De stad dichtbij, winkels om de hoek en de natuur als je beste buur. Wonen, ontmoeten en verbinden. Archimedeskwartier is een toekomstbestendige wijk waarin wonen, ontmoeten en verbinden centraal staat. Een prettig leefklimaat staat voorop, met voldoende ruimte om te bewegen en te…

Archimedeskwartier

In voorbereiding:
Wonen op deze prachtige locatie in Utrecht.
Een drankje doen op het terras aan het water op steenworp afstand van je voordeur. Verse groente halen bij de supermarkt om de hoek. Of op de fiets naar hartje Utrecht voor een avondje uit met vrienden. In Archimedeskwartier vind je alle ingrediënten voor een heerlijke woonplek.
De stad dichtbij, winkels om de hoek en de natuur als je beste buur.
Wonen, ontmoeten en verbinden.
Archimedeskwartier is een toekomstbestendige wijk waarin wonen, ontmoeten en verbinden centraal staat. Een prettig leefklimaat staat voorop, met voldoende ruimte om te bewegen en te sporten in de vele groene openbare ruimtes en natuur in de directe omgeving, zoals het bosrijke Amelisweerd en het Wilhelminapark.

Ruimte voor recreatie is er ook, aan de natuurvriendelijke oevers en kades langs de Kromme Rijn die door het gebied stroomt.

Behalve een woonbestemming krijgt Archimedeskwartier ook een commerciële bestemming; met een nieuwe supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, een kleinschalige horecavoorziening met een terras aan het water, zorgvoorzieningen, fietsenstallingen en twee parkeergarages onder de gebouwen, bestemd voor bewoners en bezoekers.
De ideale plek voor student tot senior.
Archimedeskwartier wordt een gevarieerde woonwijk, bestemd voor een uiteenlopende doelgroep. De locatie biedt de ideale leefruimte voor (internationale) studenten, starters en jonge huishoudens, personeel van de nabij gelegen ziekenhuizen, universiteit en Hogeschool, doorstromers en (top)sporters verbonden aan één van de officieel erkende regionale talentcentra in Utrecht op het gebied van bijvoorbeeld waterpolo of hockey.

Van de circa 1.600 woningen is minstens 35% sociale woningbouw. De sociale woningen zijn deels bestemd als studentenwoningen. 25% van de woningen is bestemd voor het middensegment: middenhuur (of -koop).
De overige woningen worden huur- of koophuizen in de vrije sector.

Voor de woonwensen enquête en meer informatie ga naar de projectwebsite www.archimedeskwartier.nl

Lees verder

Kenmerken

Meer kenmerken

In de buurt

3584 BA Utrecht

      Ander aanbod