Oog In Al

Oog In Al

De gezellige, chique en ruim opgezette wijk Oog in Al kenmerkt zich door zijn kindvriendelijke en ‘dorpse’ karakter. Er staan prachtige jaren ’30 woningen.

De wijk, gelegen in Utrecht-West, grenst in het zuiden aan Welgelegen en Den Hommel en in het westen aan de Halve Maan.
Oog In Al
Group 102
De wijk, gelegen in Utrecht-West, grenst in het zuiden aan Welgelegen en Den Hommel en in het westen aan de Halve Maan.

De Halve Maan is later aangebouwd, omdat Oog in Al volgebouwd was. In het oosten grenst Oog in Al aan de Laan van Nieuw Guinea-Spinozaplantsoen. De inwoners van deze wijk verdienen gemiddeld gezien het meeste van de hele wijk West: ruim 37,5 duizend euro. Oog in Al kan dan ook met recht de meest welvarende buurt van de wijk West genoemd worden. De huizenprijzen liggen tamelijk hoog in vergelijking met de andere buurten en subwijken. Samen met tuindorp wordt Oog in Al ook wel een ideale buurt genoemd: ruime straten en veel groen.

Oog In Al

Voorzieningen

Winkels

In de Händelstraat vind je verschillende buurtwinkels zoals een Albert Heijn, een bakker en een kaasboer. Je bent hier binnen een paar minuten fietsen.

Horeca

Om een lekker hapje te eten hoef je de wijk niet uit. Er zijn diverse horecagelegenheden zoals Landhuis in de stad, Buurten in de fabriek, restaurant Smoesjes en strand Oog in Al. De levendige wijk Lombok met haar diverse horeca ligt op 10 minuten fietsen.

Park Oog in Al

In park Oog in Al kun je heerlijk wandelen, sporten en high-tea’en bij Theeschenkerij de Tuinkamer. Voor de kinderen is er voldoende speelgelegenheid en er is een dierenweide met damherten en pauwen.

Verder zijn er basisscholen, kinderdagverblijven, een gezondheidscentrum, bibliotheek, cultureel centrum en sportgelegenheden in de wijk aanwezig.

LombokOog In Al

Bereikbaarheid

De wijk is uitstekend bereikbaar. Binnen 10 minuten fietsen sta je in de Utrechtse binnenstad en op Centraal Station Utrecht. Ook zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende bushaltes op loopafstand in de wijk. De snelwegen A2, A12 en A27 zijn goed bereikbaar.

Oog In Al

Bezienswaardigheden

Stadsstrand Oog in Al (Soia) is een bijzonder plekje in Utrecht. Je bent er welkom voor een heerlijke lunch, borrel, diner of barbecue. Soia heeft een mooi uitzicht op het kanaal en is in de zomermaanden ook voorzien van een buitenbioscoop.

Ook voor de kids is het er prima vertoeven: Soia heeft een omheinde speeltuin en een speciale kindermenukaart. Meerdere keren per maand is het Kidsday bij Soia en zijn kinderen eregast. Op deze dagen kunnen kinderen zich laten schminken, kan er worden geknutseld en gesprongen worden op een springkussen.

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in Oog in Al

Ben je van plan een huis te kopen in Oog in Al? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Oog in Al

Een huis verkopen in Oog in Al gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Oog in Al en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Gratis woningcheck

Aanbod in Oog In Al

De buurt

Burgerlijke staat
Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd
 • Gehuwd
 • Ongehuwd
 • Gescheiden
 • Verweduwd
Leeftijd in gemeente
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar
Leeftijd buurtbewoners
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar