Makelaar Wittevrouwen, 1 van de populairste buurten van Utrecht!
Wittevrouwen

Makelaar Wittevrouwen, 1 van de populairste buurten van Utrecht!

Wittevrouwen is één van de populairste en duurste buurten van Utrecht. En dit is niet voor niets. Er staan prachtige woningen uit het begin van de vorige eeuw. Je woont hier rustig, maar bent ook zo in de levendige Biltstraat.  Het wordt omheind door de Biltsche Grift, de Biltstraat, de Wittevrouwensingel en het Griftpark. De wijk is vooral populair bij tweeverdieners en jonge gezinnen.

Geschiedenis

Wittevrouwen dankt haar naam aan het voormalig Wittevrouwenklooster. Wit verwijst naar de kleur van het habijt van de nonnen. Aan het eind van het de straat lag de gelijknamige poort. Deze bood toegang tot de stad. In de 17e eeuw werd de poort vervangen door een nieuwe poort naar ontwerp van de beroemde architect Pieter Pot. In de 20ste eeuw werd de poort weer gesloopt. Als je buiten de poort woonde, woonde je in Buiten Wittevrouwen. Deze naam is even weggeweest in het begin van de 20ste eeuw maar kwam later weer terug. In de jaren ’70 wilde de gemeente de kleine arbeidswoningen te vervangen voor nieuwbouw. Door geldgebrek is dit plan nooit van de grond gekomen.

Het grenst direct aan de binnenstad, Buiten Wittevrouwen en de Vogelenbuurt. Haar naam dankt ze aan het voormalige Wittevrouwenklooster.
Het grenst direct aan de binnenstad, Buiten Wittevrouwen en de Vogelenbuurt. Haar naam dankt ze aan het voormalige Wittevrouwenklooster.
Wittevrouwen

Voorzieningen

Deze wijk is niet voor niets zo populair. Je hebt hier alles wat je nodig hebt. In de gezellige Biltstraat en Nachtegaalstraat vind je vele restaurants, cafés, koffietentjes, delicatessenwinkels en speciaalzaken.

Horeca

Een kopje koffie drink je bij koffie75 in de Poortstraat.  In de voormalige hondenstal van de Veeartsenijschool vind je restaurant Goesting. Hier kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. In de zomer haal je een ijsje bij Roberto Gelato. Bij Gastmaal kun je genieten van de meest uiteenlopende wijnen. In de levendige Biltstraat kun je eten bij Concours, laat je verrassen door het menu van de chef en geniet van de mooiste smaakcombinaties. Je hebt genoeg keuze in de wijk maar mocht je toch liever ergens anders eten, dan wandel je naar de Utrechtse binnenstad.

Griftpark

Het Griftpark is een geliefd park midden in Utrecht.  In dit moderne park kun je heerlijk vertoeven. Met de kinderen naar de kinderboerderij en in de zomer heerlijk zonnen op de ligweides. Ben je sportief? Maak dan gebruik van de fitnesstoestellen en de skatebaan.

Winkels

Aan winkels is er in Wittevrouwen geen gebrek. Je kunt er terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar er zijn ook veel delicatessenwinkels. In de Biltstraat vind je verreweg de meeste winkels maar ook bij Winkelhoek Ezelsdijk heb je een aantal speciaalzaken zoals een bloemenzaak, een tabakswinkel en een onderdelenshop.

Wittevrouwen

Bereikbaarheid

De Utrechtse binnenstad ligt op loopafstand. Maar ook met de fiets en het openbaar vervoer is de stad prima te bereiken. Met de bus ben je binnen 5 minuten op Utrecht Centraal. Parkeren kan voor de deur met het gebruik van een parkeervergunning. Met de auto van hier binnen enkele minuten op de uitvalswegen.

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in Wittevrouwen

Ben je van plan hier een huis te kopen? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. Onze makelaars begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Wittevrouwen

Een huis verkopen gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Onze makelaars hebben veel ervaring in het verkopen van een huis in Wittevrouwen en kunnen je dan ook uitstekend adviseren. Beumer staat voor fullservice makelaarsdiensten om jou van A tot Z te ontzorgen. Altijd toegespitst op jouw persoonlijke woonwens, altijd vernieuwend, verrassend en trefzeker. Door alles zelf in huis te hebben, houden we grip op de kwaliteit en kunnen we onze klanten écht ontzorgen op het hele traject. Dát is service.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Gratis woningwaardecheck

Aanbod in Makelaar Wittevrouwen

De buurt

Burgerlijke staat
Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd
 • Gehuwd
 • Ongehuwd
 • Gescheiden
 • Verweduwd
Leeftijd in gemeente
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar
Leeftijd buurtbewoners
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar