Makelaar Schepenbuurt, een wijk met dorps karakter!
Schepenbuurt

Makelaar Schepenbuurt, een wijk met dorps karakter!

De Schepenbuurt is een subwijk van de wijk Utrecht-West. In het zuiden grenst de subwijk aan Nieuw Egeland, in het westen aan het Amsterdams-Rijnkanaal, in het noorden aan het bedrijfsterrein Lageweide en in het oosten aan de wijk Noordwest. De wijk heeft een dorps karakter, is kindvriendelijk en rustig. Zoek je wat meer levendigheid, dan ben je zo in de Utrechtse Binnenstad.  Er zijn in de loop der jaren weinig woningen gebouwd in de Schepenbuurt. Bijna alle woningen zijn gebouwd vóór het jaar 2000. Alle straatnamen in deze buurt hebben, heel toepasselijk, schepen als thema.

Cartesiusweg

Door de ontwikkelingen aan de Cartesiusweg komt hier verandering in. De komende jaren wordt er hier volop gebouwd. Er wordt onder andere een stadsboulevard ingericht, twee parken aangelegd en een nieuwe fietstunnel gemaakt. Het voormalige CAB is het hart van deze nieuwe woonwijk en wordt een levendige ontmoetingsplek. Cartesius vlak bij de binnenstad, naast station Utrecht Zuilen en tegenover de ‘vrijhaven’ van het Werkspoorkwartier. De nieuwe woonwijk Cartesius is klaar in 2028. Er is veel aandacht voor gezondheid, bewegen, innovatieve energieoplossingen, gezonde voeding en duurzame (deel-)mobiliteit.

 

 

Het grootste deel van de huizen in de Schepenbuurt is gebouwd in de naoorlogse periode, toen er vele arbeiders in Nederland kwamen werken.
Het grootste deel van de huizen in de Schepenbuurt is gebouwd in de naoorlogse periode, toen er vele arbeiders in Nederland kwamen werken.
Schepenbuurt

Voorzieningen

Winkelen

Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de winkels aan de Amsterdamse straatweg, Winkelcentrum Oog in Al en het Haroekoeplein. Wil je wat uitgebreider shoppen? Dan fiets je in 10 minuten naar het nieuwe Leidsche Rijn Centrum of de binnenstad van Utrecht.

Horeca

Het Werkspoorkathedraal ligt vlakbij. Dit is dé plek in Utrecht om te werken, leren en ontspannen. Deze immense industriële werkloods fungeert als unieke locatie voor evenementen en ondernemerschap. Bij Werkspoor Café de Leckere geniet je aan het water van een lekker drankje en een hapje. In de zomer lekker zonnen en lunchen aan het strand? Dan ben je van harte welkom bij stadsstrand Soia. Je bent hier binnen een paar minuten fietsen.

Parken

Sporten doe je in de buitenlucht. Het prachtige Julianapark en Majellapark liggen om de hoek. In de zomer kun je hier heerlijk zonnen en barbecueën. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen op het grote speelterrein aan het Aakplein. Dit is het verzamelpunt voor alle kinderen uit de wijk.

Schepenbuurt

Bereikbaarheid

De wijk is gunstig gelegen, dichtbij de A2 met een makkelijke verbinding naar de A12 en A27. Het NS station Zuilen ligt op loopafstand en met de fiets ben je binnen 10 minuten in hartje stad en bij het Centraal Station Utrecht. Het nieuwe Leidsche Rijn Centrum is eveneens op 10 minuten fietsafstand.

 

Tenslotte is het in deze wijk is ook nog eens vrij parkeren.

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in de Schepenbuurt

Ben je van plan een huis te kopen in de Schepenbuurt? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. Onze makelaars begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in de Schepenbuurt

Een huis verkopen in de Schepenbuurt gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Onze makelaars hebben veel ervaring in het verkopen van een huis in de Schepenbuurt en kunnen je dan ook uitstekend adviseren. Beumer staat voor fullservice makelaarsdiensten om jou van A tot Z te ontzorgen. Altijd toegespitst op jouw persoonlijke woonwens, altijd vernieuwend, verrassend en trefzeker. Door alles zelf in huis te hebben, houden we grip op de kwaliteit en kunnen we onze klanten écht ontzorgen op het hele traject. Dát is service.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Gratis woningwaardecheck

Aanbod in Makelaar Schepenbuurt