Makelaar Cothen, een centraal gelegen dorp!
Makelaar Cothen

Makelaar Cothen, een centraal gelegen dorp!

Cothen ligt in de kom van de Kromme Rijn en is onder andere bekend door de kersenteelt. Het dorpje maakt samen met Langbroek sinds 1996 deel uit van de gemeente Wijk bij Duurstede. Er staan hier voornamelijk eengezinswoningen. Het merendeel hiervan zijn koopwoningen en bijna 80% is gebouwd voor het jaar 2000. De gemiddelde woningwaarde ligt rond de € 495.112. Het is een gemoedelijk dorp met weinig criminaliteit.

Het is centraal gelegen: tussen Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Omgeven door weilanden en boomgaarden woon je hier in een prachtige omgeving.
Het is centraal gelegen: tussen Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Omgeven door weilanden en boomgaarden woon je hier in een prachtige omgeving.
Makelaar Cothen

Voorzieningen

Cothen is een klein dorp maar biedt toch diverse voorzieningen. Zo zijn er winkels zoals een supermarkt, bakker en slager voor de dagelijkse boodschappen. De kinderen kunnen in het dorp naar school. Er is keuze uit twee basisscholen. Ook zijn er voldoende speeltuinen zodat ze zich niet hoeven te vervelen. Als je wilt sporten hoef je het dorp niet te verlaten: er zijn diverse sportverenigingen.

Winkelen

Als je uitgebreid wilt winkelen kun je naar Wijk bij Duurstede en Doorn. Je bent hier met de fiets binnen 15 minuten en met de auto binnen 10 minuten. Met de auto sta je bovendien binnen 30 minuten in de binnenstad van Utrecht.

Natuur

Het nationale park De Utrechtse Heuvelrug en de natuurgebieden Nederrijn en het Doornse Gat zijn op fietsafstand. Je kunt hier een prachtige wandeling maken, hardlopen, fietsen en paardrijden.

Cothen

Bereikbaarheid

Cothen is gunstig gelegen ten opzichte van de verbindingswegen naar de grote steden en naar de A12. Utrecht ligt op circa 20 kilometer afstand, Amersfoort op 18 kilometer en Zeist op 10 kilometer. Ook is er een bushalte met een prima verbinding naar de omliggende dorpen en steden.

Cothen

Bezienswaardigheden

Molen Oog in ’t Zeil

Breng vooral een bezoek aan de molen Oog in ’t Zeil, in de kern van Cothen. De molen maalt regelmatig op vrijwillige basis; spelt, tarwe en rogge . Het meel van deze producten wordt verkocht in de molenwinkel.

Kersenmuseum

Cothen staat zoals eerder vermeld bekend om de kersenteelt. Er is dan ook een heus kersenmuseum. Je vindt dit museum op het fruitteeltbedrijf van Theo en Martine. In dit (interactieve) museum kan de bezoeker kennis maken met de rijke historie van de kersenteelt.

Kasteel Rhijnenstein

Kasteel Rhijnenstein is helaas alleen te bezoeken tijdens de Open Monumentendag. Op deze dag– de 2 zaterdag van september – is er traditioneel de gelegenheid om te wandelen door de niet opengestelde tuin en het park.

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in Cothen

Ben je van plan een huis te kopen in Cothen? Onze makelaars begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Cothen

Een huis verkopen in Cothen gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Onze makelaars hebben veel ervaring in het verkopen van een huis in Cothen en kunnen je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 0343-578866 of wijk@beumer.nl.

Gratis woningwaarde check

Aanbod in Makelaar Cothen

De buurt

Burgerlijke staat
Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd
 • Gehuwd
 • Ongehuwd
 • Gescheiden
 • Verweduwd
Leeftijd in gemeente
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar
Leeftijd buurtbewoners
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar