Verduurzamen woning? Stap 1: een gratis verduurzamingsrapport

Verduurzamen woning: de 1e stap met een verduurzamingsrapport

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 18 april 2023

Als het gaat om het kopen van een woning, wordt er nog steeds vaak overboden op de vraagprijs. Aan de andere kant blijven woningen met een laag energielabel vaak langer te koop staan. Volgens NVM-makelaars Anja en Mirjam zijn veel mensen namelijk huiverig voor een woning met een laag energielabel, vooral met de stijgende energieprijzen. Maar dit biedt juist kansen!

Laag energielabel biedt kansen bij het kopen van een woning

Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om te verduurzamen en dat hoeft niet altijd een grote investering te zijn, vertelt Mirjam, die werkt als makelaar bij Beumer Woonvast in Amersfoort. Beumer heeft een handige tool waarmee je eenvoudig een verduurzamingsrapport kunt opvragen voor een woning die te koop staat. Hierin kun je ook een schatting vinden van de waardestijging van een woning als het energielabel wordt verbeterd. Zo krijg je inzicht in wat een investering jou uiteindelijk kan opleveren.

Verduurzamen woning: ontdek de mogelijkheden om te verduurzamen met een verduurzamingsrapport

Als je een huis op het oog hebt bij Beumer, kun je het verduurzamingsrapport opvragen en direct ontdekken wat de mogelijkheden zijn om te verduurzamen. In het rapport worden de opties voor het verduurzamen van je woning weergegeven, zoals het isoleren van de muren of de vloer, het plaatsen van zonnepanelen of het kiezen voor beter isolerend glas. Hierbij wordt rekening gehouden met de huidige staat van de woning. Het rapport is dus op maat gemaakt per woning, zodat je voor het kopen van een huis al weet waar je aan toe bent.

Daarnaast biedt het rapport allerlei handige informatie over energie en financiën. Zo kun je zien wat verduurzamen kan betekenen voor de waarde van het huis, of je nu van een energielabel G naar A gaat of van F naar C. Ook zie je wat verduurzamen je oplevert in besparing, zowel op je energieverbruik als op je energiekosten. En natuurlijk wil je weten wat het kost.

Financieringsmogelijkheden voor verduurzaming

Subsidies

Je woning verduurzamen kan gepaard gaan met hoge kosten. Gelukkig zijn er verschillende subsidies en leningen beschikbaar om deze kosten te drukken en het verduurzamen van je woning toegankelijker te maken. Zo is er bijvoorbeeld de Subsidieregeling verduurzaming voor vereniging van eigenaars (SVVE), waarbij je subsidie kunt krijgen voor isolatiemaatregelen, zoals dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie. Ook kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel. Welke subsidies er in jouw regio beschikbaar zijn kun je achterhalen door de Energiesubsidiewijzer.

Hypotheken voor verduurzamen woning

Ook onze hypotheekafdeling kan je helpen bij het uitzoeken van de financiële mogelijkheden voor de woning die je op het oog hebt. Zo zijn er verschillende hypotheken en leningen die kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning of die voordelig kunnen zijn als je een duurzame woning aanschaft.

Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in de verschillende subsidies en leningen die beschikbaar zijn voor het verduurzamen van je woning. Beumer kan je hierbij helpen met de handige tool voor verduurzamingsrapporten de mogelijkheid om je te adviseren over financieringsmogelijkheden en verduurzaming. Neem een kijkje bij ons aanbod of plan een afspraak in bij het kantoor om jouw woondroom waar te maken!