Zekerheid voor een zorgeloze start | Beumer

Zekerheid voor een zorgeloze start

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 18 december 2023

Bij de aanschaf van een woning komen veel dingen kijken. Er zijn meerdere verzekeringen die verplicht zijn of sterk aanbevolen worden om af te sluiten bij de aanschaf van een woning. Deze verzekeringen beschermen je tegen financiële problemen, mocht er iets misgaan met de woning.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering, ook wel een woonhuisverzekering, is verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Deze verzekering biedt dekking tegen materiële schade door gebeurtenissen zoals brand, inbraak en stormschade. Hierbij wordt niet alleen je woning beschermd, maar ook alles wat hieromheen. Denk aan garage, inbouwapparatuur en aanrecht.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt de schade die jij per ongeluk veroorzaakt aan anderen of hun eigendommen. Dit geldt ook voor de schade die veroorzaakt wordt door jouw bezittingen. De kosten voor schade waarbij de aansprakelijkheid bij jou ligt, kunnen flink oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar is zeker aan te raden.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering wordt vaak gecombineerd met een opstalverzekering, die alleen je woning beschermd. Deze verzekering dekt schade aan spullen in je woning tegen risico's als waterschade, brand en inbraak. Ook de inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel erg aan te raden en heb je altijd nog een verzekering om op terug te vallen.

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp en advies bij een conflict, waaronder woning gerelateerde conflicten zoals burenruzies of verbouwingen. Deze kunnen flink uit de hand lopen en dan is het fijn dat je kan rekenen op juridische hulp.

Reisverzekering

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan onder andere verzekerd voor verlies of diefstal van bagage, hulp bij een ongeluk of ziekenhuisopname en langer verblijf door een natuurramp of schade. Je kunt er ook voor kiezen om het te combineren met een annuleringsverzekering.

Meer weten?

Wil je meer weten over woonverzekeringen? Neem dan contact op met één van onze verzekeringsadviseurs.