Makelaar Ondiep, een typische volksbuurt!
Ondiep

Makelaar Ondiep, een typische volksbuurt!

Ondiep ligt in de wijk Noordwest, tussen de Vecht en de Amsterdamsestraatweg. De naam komt voort uit de lage waterstand van de rivier de Vecht. Toen de grootste bocht van de Vecht dichtslibde, werd deze plaats ‘Ondiep’ genoemd. Door telkens uit te breiden is er een duidelijk verschil per wijk te zien, met telkens andere karakters en sferen in de woningen die er in die desbetreffende periode toegepast werden. Ondiep is een subwijk, maar wordt nog onderverdeeld in verschillende buurten: de Fruitbuurt, de Bomenbuurt, de Kleine Wijk en de Witte wijk. De Kleine Wijk is de oudste buurt en is recent uitgebreid met nieuwbouw.

Het is een typische volksbuurt die decennia geleden is opgestaan. In de jaren 1915 begon de bouw.
Het is een typische volksbuurt die decennia geleden is opgestaan. In de jaren 1915 begon de bouw.
Ondiep wijk

Voorzieningen

Er is een veelzijdigheid aan voorzieningen. Je boodschappen doe je bij de Plus, de Albert Heijn of bij de lokale supermarkt. Om te sporten hoef je de wijk niet uit. Er is een voetbalvereniging, een judovereniging en er is een sportschool.

Horeca

Er zijn verschillende horecagelegenheden. Zo kun je Italiaans bestellen bij pizzeria Lalouchi en Aziatisch bij Tewosu. Op loopafstand vind je de Amsterdamsestraatweg met diverse winkeltjes en gezellige eettentjes.

Scholen

In Ondiep werken De Boemerang, De Jules Verne, De Rietendakschool (Basisscholen), Spelenderwijs Utrecht, Ludens (KDV Avontuur en BSO Odin) , SportUtrecht en Me’kaar samen in de Brede School Ondiep. Aan basisscholen dus geen gebrek.

Ondiep

Bereikbaarheid

De wijk is goed bereikbaar, mede door een station in de buurt: Station Zuilen. Met de fiets ben je in 5 minuten in het centrum van Utrecht. Daarnaast zijn er meerdere busstations met een goede verbinding naar de stad. De diverse uitvalswegen zijn makkelijk en snel te bereiken.

Ondiep

Bezienswaardigheden

De wijk kent geen echte bezienswaardigheden, maar er zijn natuurlijk altijd plekken die mensen zullen aantrekken. Je loopt zo naar het Julianapark waar je in de zomer bijvoorbeeld heerlijk kan barbecueën. Ook is een wandeling langs de Vecht een van de aanraders. Bij deze wandeling kom je een aantal mooie bruggetjes en oude huizen tegen die je doen denken aan de vroegere jaren die de wijk kent.

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in Ondiep

Ben je van plan een huis te kopen in Ondiep? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. Onze makelaars begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Ondiep

Een huis verkopen in Ondiep gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Onze makelaars hebben veel ervaring in het verkopen van een huis in Ondiep en kunnen je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Gratis woningwaardecheck

Aanbod in Makelaar Ondiep

De buurt

Burgerlijke staat
Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd
 • Gehuwd
 • Ongehuwd
 • Gescheiden
 • Verweduwd
Leeftijd in gemeente
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar
Leeftijd buurtbewoners
0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar