De voordelen van nieuwbouw | Beumer

De voordelen van nieuwbouw

Kiezen voor een nieuwbouwwoning is kiezen voor de toekomst. Je hebt vaak een unieke kans om je nieuwe huis voor een groot gedeelte naar jouw smaak te laten bouwen. Maar er zijn meer voordelen van nieuwbouw; zo ben je verzekerd van een goed geïsoleerde woning en kun je eenvoudiger energiebesparende maatregelen doorvoeren in je nieuwe huis.

Voordelen nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning is nieuw en comfortabel

Als iets echt nieuw is, voelt dat toch als de beste koop. Bij een nieuwbouwwoning is alles nieuw. En je bepaalt vaak zelf hoe het eruit komt te zien. De indeling, je nieuwe keuken, nieuwe badkamer en natuurlijk de vloer. Bij het kopen van een bestaande woning kan het best zijn dat een vloer je aanspreekt, maar is het echt de vloer die je er zelf ook in zou leggen? Datzelfde geldt natuurlijk voor de keuken en badkamer. Dilemma’s die je bij een nieuwbouwwoning niet hebt. En dat vergroot de kans dat je langer gelukkig bent in je nieuwe huis.

 

Daarnaast biedt nieuwbouw het leefcomfort dat je van een modern, toekomstbestendig huis verlangt. Perfect isolerend glas, beter geïsoleerde muren en daken én de nieuwste warmtevoorzieningen die je huis zowel kunnen verwarmen als koelen. Nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden, zijn bovendien onderhoudsvriendelijk én vrij van een gasgestookte ketel. Dat scheelt straks een hoop geld!

Nieuwbouw

Van zuinig tot nul-op-de-meter

Of je je nu inschrijft voor een hoekwoning, tussenwoning, tweekapper of vrijstaande woning, je bent verzekerd van Energielabel A. Dat betekent dat jouw nieuwbouwwoning zeker 30% zuiniger is dan een woning van begin deze eeuw. En dan hebben we het nog niet eens over het verschil met een jaren ‘30 woning of een naoorlogse woning uit de jaren ‘50 of ‘60.

 

Maar het kan nog veel zuiniger. Vanaf 1 januari 2021 wordt er een onderscheid gemaakt in de verschillende A-labels voor nieuwbouw. Energielabel A++ is zeer goed geïsoleerd, energielabel A+++ is bijna energieneutraal en A++++ (4 plusjes) is een zogeheten nul-op-de-meter woning.

Vrij op naam

Vrij op naam: dát scheelt!

Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam (v.o.n.) wat betekent dat je geen extra kosten hebt bovenop de koopsom. Dus geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of notariskosten. Maar vooral: geen participatie in een hevig concurrerende biedingsprocedure. En dat scheelt in de huidige markt al gauw tienduizenden euro’s.

 

Bovendien kun je als koper van een nieuwbouwwoning gebruik maken van een extra leencapaciteit die kan oplopen tot € 8.000,- en kent het kopen van een nieuwbouwwoning nog meer financiële voordelen.

 

Welke dat zijn? De adviseurs van Beumer Hypotheken vertellen je er graag meer over.

Beumer Hypotheken