Verhuizen zonder stress? We geven 7 tips | Beumer

Verhuizen zonder stress? We geven 7 tips

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 17 juni 2024

Verhuizen, het kan een flinke klus zijn. Je moet al je spullen inpakken, adreswijzigingen doorgeven, transport regelen en nog veel meer. Met de juiste aanpak kun je het een stuk makkelijker maken. Meer weten? In deze blog geven we je 7 tips.

1. Begin op tijd

Het klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Begin ruim van tevoren met plannen. Maak een checklist van alles wat er moet gebeuren en stel deadlines voor jezelf. Zo voorkom je last-minute stress en paniek.

2. Kamer voor kamer

Pak slim in door kamer voor kamer te werken. Begin met de kamers die je het minst gebruikt, zoals de zolder of de logeerkamer. Label dozen duidelijk met de inhoud en de bestemming. Dit scheelt een hoop gedoe bij het uitpakken.

3. Opruimen maar!

Verhuizen is het perfecte moment om eens flink op te ruimen. Spullen die je al jaren niet meer hebt aangeraakt? Weg ermee! Doneer, verkoop of recycle wat je niet meer nodig hebt. Minder spullen betekent minder werk en een frisse start in je nieuwe huis.

4. Schakel hulp in

Of je nu een verhuisbedrijf inhuurt of vrienden en familie optrommelt, zorg ervoor dat je genoeg hulp hebt. Verhuisbedrijven kunnen snel volgeboekt zijn dus regel dit op tijd. Als je zelf verhuist huur dan een ruime verhuiswagen en zorg voor voldoende mankracht.

5. Verhuisdozen huren

Overweeg om verhuisdozen te huren in plaats van te kopen. Dit is vaak goedkoper en milieuvriendelijker. Veel verhuurbedrijven leveren de dozen bij je thuis af en halen ze na de verhuizing weer op. Zo bespaar je jezelf geld en de moeite van het opruimen van een stapel karton na de verhuizing.

6. Vul koffers en tassen

Gebruik koffers en sporttassen om spullen in te pakken. Dit bespaart ruimte en maakt het vervoeren van kleding, schoenen en andere persoonlijke items makkelijker. En wist je dat als je je kleding oprolt je ruimte bespaart en je kleding minder kreukt?

7. Maak een aparte doos voor je belangrijke spullen

Zorg ervoor dat je een aparte doos hebt voor je meest essentiële spullen, zoals belangrijke documenten, medicijnen, opladers en een paar sets schone kleding. Label deze doos duidelijk en hou hem binnen handbereik. Dit voorkomt dat je tijdens de eerste nacht in je nieuwe huis wanhopig op zoek bent naar je tandenborstel of pyjama.

Ben jij toe aan verhuizen, maar heb je nog geen leuke woning gevonden? Neem dan een kijkje in ons actuele aanbod.