Stap voor stap kopen | Beumer | Jouw makelaar in de regio Utrecht

Stap voor stap kopen

Je bent eruit; je gaat een huis kopen. Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je goed voorbereid ter werk gaat. Een huis kopen doe je tenslotte niet dagelijks. Beumer begeleidt je bij de aankoop van jouw woning in 4 stappen.

Makelaar Amersfoort
Stap voor stap verkopen | Verkoopproces | Huis kopen Wijk bij Duurstede
Beumer | Huis verhuren | Verhuur | Nieuwbouw | Jouw makelaar in de regio Utrecht
Group 102

Voorbereiding & onderzoek

De zoektocht naar jouw ideale woning kan een hele klus zijn. Hoe vind je het droomhuis dat voldoet aan al jouw verwachtingen tegen de vraagprijs die je bereid bent te betalen? Naast jouw eigen zoektocht via de bekende paden, kan een aankoopmakelaar ondersteunen in het zoeken naar jouw ideale woning. Doordat jouw aankoopmakelaar op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de regio, kennis heeft van de lokale huizenmarkt, beschikt over een breed netwerk en jarenlange ervaring, kan hij soms woningen aandragen die nog niet op de markt zijn of bijvoorbeeld in de stille verkoop staan. Het loont daarmee altijd om je in te schrijven bij een makelaar. Uiteraard kunnen wij ook het gehele aankooptraject begeleiden. Om zo gericht mogelijk voor je op zoek te gaan, wordt jouw woonprofiel vastgelegd, worden duidelijke afspraken gemaakt, het aankooptraject toegelicht en de financiële mogelijkheden besproken. Zo weet je exact wat wij voor jou gaan doen en wat jouw bestedingsruimte is.

Bezichtigen & vergelijken

Denk je een geschikte woning te hebben gevonden en wil je binnen kijken? Dan plannen we een bezichtiging. Ook als je ’s avonds of op een zaterdag een huis wilt bezichtigen, zal jouw makelaar proberen dit mogelijk te maken. Tijdens de bezichtiging ondersteunen wij je graag bij de beoordeling van het huis. De visuele onderhoudsstaat wordt beoordeeld en de woning wordt vergeleken met andere te koop staande woningen in de omgeving. Zo weet je of er een realistische prijs voor de woning gevraagd wordt en kun je een gefundeerde keuze maken.

Onderzoek & onderhandelen

Ben je geïnteresseerd om de woning te kopen? Dan wil jouw aankoopmakelaar eerst meer weten over het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn. Wanneer nodig wint jouw makelaar verder informatie in over de onderhoudsstaat van de woning en zal hij een kadastraal -, bodemonderzoek en/ of Bouw-Technokeuring laten uitvoeren. Zo kom je als potentiële koper van de woning niet voor onaangename verrassingen te staan. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering op de onderhandelingen weet jouw aankoopmakelaar het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend word je tijdens de onderhandelingsgesprekken voortdurend op de hoogte gehouden over de stand van zaken.

Overdracht & na de verkoop

Wanneer je jouw droomwoning hebt gekocht richten wij ons op een correcte en vlotte afhandeling. Zodat de ople­vering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Wij maken het koopcontract op of controleren het document als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Een aankoopmakelaar is pas tevreden over de aankoop als jij ook tevreden bent. Daarmee staat jouw makelaar ook na de aankoop van jouw woning voor je klaar.

Huis verkopen

Benieuwd hoe we kunnen helpen?