Rolan beantwoordt de vraag van de maand | Beumer

Rolan beantwoordt de vraag van de maand

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 07 augustus 2023

In de rubriek 'vraag van de maand' geeft één van onze makelaars antwoord op een vraag die gerelateerd is aan de makelaardij. Deze maand beantwoord makelaar Rolan Dirksen de volgende vraag: kom ik in aanmerking voor duurzaamheidskorting met energielabel A?

 

Rolan: "Ja, je komt in aanmerking voor duurzaamheidskorting wanneer je een woning (her)financiert met een geregistreerd energielabel A of hoger. De duurzaamheidskorting is een korting die je krijgt op de maandelijkse hypotheekrente omdat je een energiezuinige woning hebt en is in het leven geroepen om duurzaamheid onder de huizenbezitters te stimuleren. Deze korting ontvang je als een woning koopt met minimaal energielabel A. Maar ook bij renteverlenging of herfinanciering van de bestaande woning (indien voorzien van energielabel A).

Korting verschilt per bank

Beschik je nu over energielabel B of lager en ben je jouw woning aan het verduurzamen waardoor je energielabel wijzigt naar minimaal label A? Dan heb je pas bij de start van een nieuwe rentevaste periode recht op deze duurzaamheidskorting. Deze duurzaamheidskorting kan veelal niet worden toegepast op het moment dat de rente van de hypotheek nog enige tijd vaststaat en er nog sprake is van een lopende overeenkomst. Houd er rekening mee dat niet iedere bank deze duurzaamheidskorting aanbiedt en ook dat de percentages en voorwaarden verschillen per bank. Vraag daarom altijd bij jouw eigen bank naar de voorwaarden en mogelijkheden."Denk jij dat je in aanmerking komt voor duurzaamheidskorting? Laat je dan eerst altijd goed adviseren.