Nieuwbouwhuis gekocht? Tips voor de inrichting | Beumer

Nieuwbouwhuis gekocht? Tips voor de inrichting

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 16 juni 2024

Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht! Dat betekent dat je een spannende, maar vooral leuke tijd tegemoet gaat. We hebben een paar tips zodat je doordacht je nieuwe huis kunt inrichten.

Plattegrond

Zorg voor een duidelijke plattegrond én vul deze online met meubels. Handig, want zo zie je precies hoeveel ruimte je (over) hebt. Er zijn verschillende tools waarmee je dit kunt doen zoals Floorplanner en Roomstyler. Bij Ikea kun je online planners vinden voor bijvoorbeeld je keuken, woonkamer en garderobe.

Moodboard en kleurenpalet

Maak een moodboard. Dit dient als leidraad bij het maken van keuzes bij meubels en de uiteindelijke inrichting. Op Pinterest kun je verschillende boards maken voor iedere kamer. Internet staat vol met inspirerende beelden. Verzamel ze allemaal op je Pinterestboard!

Op basis van je moodboard kun je aan de slag met het samenstellen van het kleurenpalet. Kies uit twee basiskleuren en werk verder met accentkleuren voor het contrast. Kijk ook welke materialen je mooi vindt. Als je dit helder hebt dan krijg je straks een mooie samenhangend geheel.

Verlichting

Deze stap wordt vaak vergeten, maar dit bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in je huis: verlichting. Een weldoordacht lichtplan mag dus niet ontbreken. Denk na over de functies van de lampen, op je kamer mag die wat meer sfeer geven dan in bijvoorbeeld de badkamer.

Liever een expert?

Wil je dit allemaal liever aan een expert over laten? Kijk dan eens bij onze samenwerkingspartners Siwoon of de stijliconen op de website.