Meest gezocht: huizen in De Meern! Wat maakt dit dorp zo populair? | Beumer

Meest gezocht: huizen in De Meern! Wat maakt dit dorp zo populair?

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 22 januari 2024

Het Utrechtse dorp De Meern is volgens Funda de populairste woonplaats van Nederland. Wat maakt De Meern zo gewild? Dat weet Niek - makelaar bij Beumer De Meern als geen ander. Hij werd hierover geinterviewd door het AD.

 

"We zien veel mensen vanuit Utrecht naar De Meern trekken. Bijvoorbeeld starters en jonge gezinnen die willen settelen" Maar waarom kiezen al die mensen dan voor De Meern, en niet voor runner-up IJsselstein of ‘nummer vijf’ Vleuten in de Funda-lijst? Het antwoord is simpel: ,,In De Meern krijg je het meeste waar voor je geld. In Vleuten worden de prijzen opgedreven door bijvoorbeeld expats en vergeleken met de andere plaatsen heeft De Meern gewoon de beste papieren”, aldus Niek.

Lees hier het volledige artikel op ad.nl.

De feiten op een rijtje:

  • De Meern ligt direct aan de A2 en de A12 waardoor het goed bereikbaar is voor forenzen. Ook is De Meern slechts een paar kilometer verwijderd van de binnenstad van Utrecht.
    Een andere reden voor de populariteit van De Meern is de beschikbaarheid van ruime woningen. In het dorp staan veel nieuwbouwwoningen met een tuin, die relatief betaalbaar zijn. Dit is aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen.
  • De Meern ligt in een groene omgeving. Het dorp wordt omringd door natuurgebieden, zoals het Máximapark. Dit maakt De Meern een aantrekkelijke woonplaats voor mensen die van de natuur houden.
  • Ook het dorpscentrum van De Meern wordt gewaardeerd. Er zijn diverse winkels, restaurants en cafés te vinden. Daarnaast is er een theater.

Wat is nog meer populair?

Volgens Funda is het opvallend dat kleinere plaatsen rondom Utrecht behoorlijk in trek zijn. Zo zijn naast De Meern ook nog IJsselstein (2), Montfoort (4), Vleuten (5) en Nieuwegein (7) in de top 10 populairste plaatsen terug te vinden.

Conclusie

De combinatie van een ideale ligging, ruime woningen, een groene omgeving en een bruisend centrum maakt De Meern tot een populaire woonplaats. Het dorp biedt voor elk wat wils, en is daarom een aantrekkelijke optie voor woningzoekenden.

Aanbod

We snappen dat je benieuwd bent naar ons aanbod in dit populaire dorp. Niet gevonden wat je zocht? Hoe populairder de plek, hoe moeilijker om een huis te bemachtigen. Maak gebruik van de Beumer Zoekservice en wordt als één van de eersten op de hoogte gehouden van het nieuwe aanbod.

Bron: ad.nl