Maak je woning fotoklaar | Beumer

Maak je woning fotoklaar

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 30 januari 2024

Een eerste indruk maken: daar krijg je geen tweede kans voor. Wist je dat een foto op funda slechts twee seconden wordt bekeken? Daarom is het belangrijk om je huis zo goed en mooi mogelijk te presenteren. Om onze woningfotograaf Manon te ondersteunen, vragen we bewoners kritisch naar hun eigen woning te kijken. Wat voor de één een gezellige rommel is, kan voor de ander een chaos zijn. We geven je graag een paar tips en tricks zodat ze hét perfecte plaatje kan maken.

 

Manon is tussen de 1 en de 3 uur bezig met het goed in beeld brengen van een huis. Dit lijkt misschien lang maar er worden niet alleen foto's gemaakt. De ruimtes worden ingemeten zodat de plattegronden gemaakt kunnen worden. Ook worden er 360 graden-foto's, video's - en als het mogelijk is worden er zelfs dronebeelden - gemaakt. Er is dan ook geen tijd meer om ter plaatse nog op te ruimen. Natuurlijk wordt er wel op kleine zaken gelet zoals een vaatdoekje op het aanrecht of een shampoofles in de badkamer.

Tip 1: Ruim op

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Een opgeruimde woning oogt groter en ruimtelijker. Bij het maken van 360 graden materiaal wordt er per verdieping aan één stuk gefilmd. Verstop dus geen spullen achter deuren want dan komt dit alsnog in beeld.

  • Haal alles weg wat niet nodig is, zoals overbodige meubels, spullen en decoratie
  • Maak de vloeren leeg en verwijder alle spullen van je huisdier
  • Haal snoeren, opladers en kabels zoveel mogelijk uit het zicht
  • Vergeet de buitenkant niet: zet kliko's en fietsen uit het zicht

Tip 2: Maak schoon

Een schone woning is hygiënisch en geeft een positieve indruk. Zorg ervoor dat alle ruimtes schoon zijn, inclusief de keuken, badkamer en toilet. Maak ook de ramen en deuren schoon.

Tip 3: Maak gebruik van licht

Licht is essentieel voor een goede presentatie van je woning. Zorg ervoor dat alle ruimtes goed verlicht zijn. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval en voeg kunstlicht toe waar nodig. Doe de gordijnen open, rolluiken omhoog en de ramen dicht.

Tip 4: Zorg voor een goede sfeer

Maak de woning gezellig en sfeervol. Natuurlijke elementen zoals planten, bloemen en bomen kunnen een ruimte er mooier en levendiger uit laten zien.

Tip 5: Download de checklist

In de checklist van onze partner Zibber ‘tips & tricks voor het beste resultaat’ staan per ruimte handige opruimtips. Waar je op moet letten in de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, toiletruimte en het exterieur kun je hier rustig bekijken. Je download hem hier.

Extra tip: bekijk de video

Wil je alvast zien hoe woningfotografie precies in zijn werk gaat en waar Manon allemaal op let? Bekijk dan deze video.