Maak je huis onweerstaanbaar met verkoopstyling | Beumer

Maak je huis onweerstaanbaar met verkoopstyling

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 21 augustus 2023

Sta je op het punt je huis te verkopen? Dan is verkoopstyling een goede manier om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Een verkoopstylist kan je helpen om je huis te stylen, zodat het er groter, lichter en moderner uitziet. Hierdoor zal je huis meer kans hebben om snel en voor een goede prijs verkocht te worden.

Wat is verkoopstyling?

Verkoopstyling is het proces van het stylen van een huis om het aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Dit kan onder andere betekenen dat de verkoopstylist spullen weghaalt, meubels verplaatst of de kleuren van de muren verandert. De verkoopstylist zal rekening houden met de stijl van het huis, de doelgroep van potentiële kopers en de huidige woningmarkt.

Groter, lichter en moderner

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor verkoopstyling. Ten eerste kan verkoopstyling ervoor zorgen dat je huis er groter en lichter uitziet. Dit is belangrijk, omdat potentiële kopers vaak onder de indruk zijn van grote en lichte ruimtes. Ten tweede kan verkoopstyling je huis moderner laten ogen. Dit kan ook een voordeel zijn, omdat veel potentiële kopers op zoek zijn naar moderne huizen. Ten slotte kan verkoopstyling je huis aantrekkelijker maken voor een grotere doelgroep. Dit is belangrijk, omdat je zo meer kans hebt om je huis snel en voor een goede prijs te verkopen.

Wat kost verkoopstyling?

De kosten van verkoopstyling variëren afhankelijk van de grootte van je huis en de diensten die de verkoopstylist biedt. In de meeste gevallen kost verkoopstyling enkele honderden euro's. Dit is een relatief kleine investering, die je op de lange termijn kan terugverdienen doordat je je huis sneller en voor een betere prijs verkoopt.

Beumer en verkoopstyling

Beumer werkt samen met vaste stylisten. Ze kennen de huizen in en rondom Utrecht, weten wie de doelgroep is én zorgen voor een maximaal verkoopresultaat. Soms wordt verkoopstyling gratis door ons aangeboden. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Zelf stylen? 5 tips

Zoals je hebt kunnen lezen is een verkoopstylist een waardevolle toevoeging. Wil je toch liever zelf aan de slag? Door deze tips te volgen, kun je je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

  1. Verwijder alle persoonlijke spullen uit het huis. Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze zelf in het huis wonen, en dit is moeilijk als er persoonlijke spullen van de verkopers in het huis staan.
  2. Verplaats je meubels om meer ruimte te creëren en om de ruimtes in je huis beter te benutten. Als je meubels te dicht op elkaar staan, zal je huis kleiner lijken.
  3. Schilder de muren in neutrale kleuren. Neutrale kleuren maken je huis groter en lichter lijken. Vermijd felle kleuren, die je huis kleiner en donkerder kunnen laten lijken.
  4. Voeg wat planten toe aan je huis. Planten geven je huis een frisse en levendige uitstraling. Ze kunnen ook helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
  5. Voeg wat accessoires toe aan je huis. Accessoires kunnen je huis een persoonlijke touch geven en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Kies echter voor accessoires die stijlvol en tijdloos zijn.

Conclusie

Verkoopstyling is een goede manier om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Dit kan je helpen om je huis sneller en voor een goede prijs te verkopen. Als je je huis te koop wilt zetten, is het dus zeker de moeite waard om een verkoopstylist in te schakelen.