Koopcontract getekend, wat nu? | Beumer

Koopcontract getekend, wat nu?

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 24 juni 2024

Je hebt een huis gekocht, gefeliciteerd! Dat is een spannende stap. Maar wat staat je nu nog te wachten nadat je het koopcontract hebt getekend? In deze blog zetten we volgende stappen voor je op een rijtje.

Hypotheek regelen

Voordat je een bod deed, wist je waarschijnlijk al hoeveel je maximaal kon lenen. Nu is het tijd om de financiering rond te krijgen en de hypotheek aan te vragen. Samen met je hypotheekadviseur bekijk je welke hypotheek het beste bij jou past. Denk hierbij aan de vorm en de duur van de rentevaste periode. Heb je nog geen hypotheekadviseur? De adviseurs van Beumer Hypotheken helpen je graag. Maak gemakkelijk en snel online een afspraak.

De bouwkundige keuring

Na het tekenen van het koopcontract is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Een onafhankelijke bouwkundig inspecteur bekijkt de staat van het huis en brengt eventuele gebreken in kaart. Dit geeft je inzicht in mogelijke onderhoudskosten op de korte en lange termijn. Bovendien kan het rapport gebruikt worden in de onderhandelingen met de verkoper, bijvoorbeeld als er onverwachte gebreken aan het licht komen.

Taxateur op bezoek

Wanneer de financiering nog moet worden geregeld is een taxatie van de woning een eventuele volgende stap. De taxateur stelt dan de marktwaarde van het huis vast. Komt de financiering niet rond? Dan kan je als koper nog steeds de koop laten ontbinden.

De oplevering

De oplevering is een spannend moment: je krijgt de sleutels van je nieuwe huis! Maar voor het zover is, vindt er een inspectie plaats om te controleren of alles in het huis is zoals afgesproken. Eventuele gebreken of achtergebleven spullen van de vorige eigenaar worden genoteerd en waar nodig opgelost voordat je officieel de eigenaar wordt.

Bezoek aan de notaris

De laatste stap in het koopproces is vaak ook de spannendste: het bezoek aan de notaris. Op de dag dat je de sleutels krijgt, ga je langs om de leveringsakte te tekenen. Dit is hét moment waarop het huis officieel van jou wordt. Het eerder opgestelde koopcontract is daarvoor de basis. Je aankoopmakelaar is er ook bij om je bij te staan, zodat je met een gerust hart het proces kunt afsluiten.

Tijd voor bubbels!

De eigendomsoverdracht is rond zodra de notaris de leveringsakte digitaal heeft geregistreerd in het Kadaster. Wanneer dit is gebeurd maakt de notaris het geld over naar de verkoper en is de koop officieel. Nu dit allemaal achter de rug is, is het ein-de-lijk tijd om de bubbels te laten knallen!

Kopen met behulp van een aankoopmakelaar?

Het kan een wereld van verschil maken wanneer je een aankoopmakelaar in de arm neemt bij het vinden en kopen van jouw droomhuis. Door hun expertise en kennis weten ze namelijk als geen ander hoe ze de beste deal moeten sluiten. Meer weten? Kom vrijblijvend in contact met één van onze aankoopmakelaars.