Een huis verhuren in
Utrecht, Amersfoort en omgeving

Wil je een extra huis kopen om te verhuren? Een goede keuze! Het rendement op een verhuurde woning is al snel hoger dan de lage rente op een spaarrekening. Daarnaast kan er eventueel verkoopwinst gemaakt worden.

Verhuurhypotheek

Wat houdt een verhuurhypotheek in

 

Met de lage rentes is het aantrekkelijk om een deel van het beleggingspand te financieren in plaats van volledig met eigen geld aan te kopen. Dit is mogelijk met een woningverhuurhypotheek. Met deze hypotheek kun je naast je eigen woning ook andere panden te financieren. Het minimale en maximale hypotheekbedrag verschilt per aanbieder.

Is er al een bestaand huurcontract, dan mag er tot 80% van de netto huuropbrengst worden meegenomen voor het berekenen van de maximale hypotheek. Is het huurcontract korter dan een jaar geleden is afgesloten? Dan mag vaak nog steeds 50% van de netto huur worden gebruikt.

Verhuurhypotheek

Voordelen verhuurhypotheek

 

De verhuurhypotheek biedt vele voordelen. Onbelast huurinkomen, potentiële stijging in rendement en waardestijging vastgoed en nog veel meer.

  • Je hebt minder eigen geld nodig: De aanbieder financiert tot 80% van de waarde in verhuurde staat en het overige deel betaal je met eigen geld
  • De huuropbrengsten kan je meestal mee tellen voor de berekening van de maximale hypotheek
  • Je mag 50% van de woningwaarde in verhuurde staat aflossingsvrij financieren. Je houdt hierdoor maandelijks meer geld over
Afspraak maken
Gratis orientatiegesprek

Gratis oriëntatiegesprek

De Hypotheekshop Utrecht – Vleuten De Meern is een van de gespecialiseerde kantoren die verhuurhypotheken kunnen aanvragen bij meerdere geldverstrekkers.

Wil je meer weten over de verhuurhypotheek en jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met De Hypotheekshop Utrecht – Vleuten De Meern.

Afspraak maken

Waargemaakte woondromen

Amersfoort

Michiel heeft ons door roerige verkooptijden heen geloodst. In alle rust en bijna 'irritant' stoïcijns heeft hij ons begeleid. Er waren genoeg momenten van onzekerheid of lichtelijke paniek, waarbij we dachten: "Michiel doe wat". Zijn houding, geruststellende overpeinzingen en ook actie, hebben ons echter heel prima door het verkoopproces heen geleid. Met uitstekend resultaat! We kijken dan ook heel tevreden terug op onze samenwerking. We zijn inmiddels meer dan overtuigd van de toegevoegde waarde in kennis en kunde van een makelaar (en dan met name die van Woonvast).

Verkoper Zoetegaarde 52 21 april 2022

Utrecht

Bij het eerste gesprek kregen wij direct het gevoel dat Birgit veel kennis van zaken en de Utrechtse markt heeft. Ze heeft ons duidelijk geadviseerd, onze vragen helder beantwoord en zelfs geholpen met wat vragen over de aankoop van ons nieuwe huis. Altijd snel bereikbaar, komt lekker snel to-the-point maar is heel toegankelijk en begrijpt ook de emotie van de (ver)koop van een huis.

8.3

Verkoper Vaartsestraat 12 24 januari 2022

Maarssen

Onze makelaar Cindy heeft ons geweldig begeleid. Ook de mendewerkers op kantoor zijn erg vriendelijk, zo ook de fotograaf. Kortom een goed makelaarskantoor, die we zeker zullen aanbevelen!

10.0

Dhr. Zondervan 18 januari 2022

Vleuten-De Meern

Alleen maar positieve punten over Erik en zijn collega's (o.a. Niek, Joyce en Xander). Ik zocht een aankoopmakelaar en kwam op aanraden van mijn zusje bij Erik uit. Bezichtigingsafspraken werden door o.a. Manon altijd supersnel geregeld. Bij de bezichtigingen ben ik door diverse personen van Beumer begeleid. Heel fijn dat er bijna altijd iemand beschikbaar was! Ik heb de teamleden altijd als eerlijk, enthousiast, realistisch en zeer goed op de hoogte ervaren.  Ik durf te zeggen dat ik dankzij Beumer minder voor het huis heb betaald dan dat ik zelf dacht dat ik zou moeten / willen bieden, dus ze hebben zichzelf terugverdiend :-)

10.0

Aankoper Eerste Oosterparklaan 122 09 februari 2022

Wijk bij Duurstede

Een erg goede, communicatief vaardige makelaar. Steeds positief, geïnteresseerd en meedenkend! Het team achter de makelaar is betrokken. Hier ben je absoluut geen “nummer”!

9.5

Verkoper Kruisbessengaard 98 30 december 2021

nieuwbouwmakelaar

Verhuren in de regio Utrecht?