De voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning | Beumer

De voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 22 februari 2023

Op zoek naar een nieuwe woning? Maar twijfel je nog of dit een nieuwbouwwoning of een bestaande bouw woning moet worden? Wij zetten graag de voordelen van een nieuwbouwwoning voor je op een rijtje:

1: Energiezuinig

Een nieuwbouwwoning is zeer energiezuinig, en hoe fijn is dat in de huidige tijd? Een nieuwbouwwoning heeft standaard een energielabel A, of beter! Daardoor is jouw energierekening lager en draag je bij aan een beter klimaat en milieu.

2: Duurzaam

Een nieuwbouwwoning belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dat is onder meer te danken aan het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte en stroom te voorzien.

3: Geen achterstallig onderhoud

Alles aan je woning is nieuw dus je hebt de eerste jaren zeer weinig onderhoudskosten.

4: Op maat

Bij een nieuwbouwwoning heb jij de mogelijkheid om in overleg de indeling en inrichting van je huis en tuin te bepalen. Je denkt mee zonder dat je hiervoor zelf hoeft te verbouwen en je hebt geen last van een oude keuken of badkamer welke niet naar jouw smaak is.

5: Aangenaam wonen

Volgens het Bouwbesluit moeten nieuwbouwwoningen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet het plafond een minimale hoogte hebben, de kamers een minimale oppervlakte en traptreden een minimale breedte. Hierdoor ontstaat een ideale en aangename leefruimte. Hoogstaande ventilatiesystemen zorgen voor een goede luchtkwaliteit.

6. Veilig

Een nieuwbouwwoning is gebouwd volgens de meest moderne veiligheidseisen. Een nieuwbouwwoning is bijvoorbeeld standaard voorzien van rookmelders.

7. Weet waar je aan toe bent

De verkoopprijs van een nieuwbouwwoning staat vast, en dus kun je je goed voorbereiden en weet je exact waar je financieel aan toe bent.

8. Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam (v.o.n.) dit betekent dat je geen kosten koper, zoals overdrachtsbelasting en taxatiekosten betaalt.