Bewonersverhaal Markt 8 Wijk bij Duurstede | Beumer

Bewonersverhaal Markt 8 Wijk bij Duurstede

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 26 juli 2022

De makelaar kan je veel vertellen over een huis, bijvoorbeeld over het aantal m² van de woning, het bouwjaar, de buurt en de vraagprijs. Belangrijke gegevens, maar wat maakt het huis zo bijzonder? Dat weet de bewoner natuurlijk als geen ander.

De bewoners van Markt 8 Wijk bij Duurstede vertellen...

"Het blijft een magisch gevoel om midden op de Markt aan een gezellig en historisch plein te wonen. Als we ’s avonds thuis komen staan we nog steeds even stil midden op het plein en kijken rond. “Hier wonen we!”  Als er mensen bij ons binnenkomen lopen ze als eerste naar het raam om uit te kijken over de Markt. Ook als het bekenden zijn die hier al jaren komen. Als mensen de trap oplopen naar de bovenverdieping horen we altijd halverwege de trap; “Wow, wat een ruimte hier! Wat een enorm hoge kap!” En dan nog het heerlijke ruime terras hier aan de achterkant waar je vrijwel altijd zon hebt. (als die schijnt) Je kunt hier heerlijk beschut zitten vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar en je ziet de zon  ondergaan.

In 2016 hebben we het huis naar energielabel A gebracht. Dit was niet alleen  zeer gunstig voor de energierekening, het huis is er ook veel comfortabeler van geworden. Het voelt prettiger aan nu alles zo goed geïsoleerd is, De energierekening is in mei 2022 vastgesteld op 57 euro per maand. In dit huis heb je geen last van de stijgende energieprijzen.

Inmiddels wonen we hier nu bijna 25 jaar en nog steeds met evenveel plezier. Als we op een terrasje zitten en we horen toeristen enthousiast over deze plek praten denken we stiekem; “en wij wonen hier lekker!” We genieten van de reuring van de binnenstad, de vele terrasjes, de originele winkeltjes, de gezelligheid en de evenementen. Maar evenzoveel genieten we van de natuur, de rust en de ruimte die hier ook overal om ons heen is. Bijna dagelijks lopen we langs de rivier die er elke dag anders uit ziet met elke keer weer ander licht en een andere lucht. Of we maken een wandeling door de bossen of de weilanden, ook allemaal heel dichtbij.

Toch gaan we het nog één keer helemaal anders doen. In het oosten van het land gaan we buiten wonen. Tussen de weilanden en met een grote tuin.  Met heel veel zin in het nieuwe avontuur maar ook met pijn in ons hart om dit achter te laten. Als het mogelijk was zouden we dit huis meenemen, want dit is en blijft ons droomhuis."

Is je interesse gewekt? 
Bekijk dan snel de foto's van deze prachtige woning en plan een bezichtiging in. Makelaar Wesley de Keijzer laat je de woning graag zien.