5 tips voor kopers voor de NVM Open Huizen Dag | Beumer

5 tips voor kopers voor de NVM Open Huizen Dag

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 29 september 2023

Ben je van plan één of meerdere huizen te gaan bezoeken op de Open Huizen Dag? Lees dan vooral deze tips en komt goed beslagen ten ijs.

Wat is je budget?

Zorg dat je voor dat je huizen gaat bezoeken weet wat je budget is. Het heeft geen zin om huizen te kijken die ver boven budget liggen. Sterker nog; het is heel vervelend als je verliefd wordt op een huis en achteraf blijkt dat je het niet kunt betalen. Plan daarom eerst een gratis kennismakingsgesprek met De Hypotheekshop Utrecht, Vleuten en De Meern.

Wat zijn je wensen?

Bedenk van te voren wat je wilt. Hoe groot moet het huis zijn? Hoeveel slaapkamers wil je hebben? Denk daarnaast aan de toekomst. Je bent nu misschien nog alleen of met z'n tweeën. Maar wat zijn je plannen voor de toekomst? Denk hier over na voor dat je huizen uitkiest die je wilt bezichtigen.

Bekijk de wijk

Aan een huis kun je veel veranderen, behalve de plek waar het staat. Kijk dus of de wijk wel bij je past en of je jezelf hier ziet wonen. Fiets een rondje en zie meteen hoe snel je bij bijvoorbeeld de kinderopvang, scholen of winkels bent.

Stel vragen

De huiseigenaren verzorgen de bezichtiging tijdens het open huis. Ideaal! Zo kun je vragen wat de voor - en nadelen van een huis zijn, wat voor mensen er in de buurt wonen en of de voorziening voldoende zijn in de buurt. Kun je bijvoorbeeld makkelijk parkeren of is dit een probleem in deze buurt? Check het bij de verkoper.