5 tips om relaxed te verhuizen | Beumer

5 tips om relaxed te verhuizen

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 07 juli 2022

Een goed begin is het halve werk, ook bij een verhuizing. Door je goed voor te bereiden laat je de verhuisdag zo soepel mogelijk verlopen. Verhuizen kan namelijk best wat stress met zich meebrengen. Wij nemen de stress graag een beetje weg door de 5 gouden verhuistips met je te delen. Zo kun je goed voorbereid en een stuk relaxter de verhuizing in.

Begin op tijd

Tussen het kopen van een huis en de overdracht zit vaak een aantal maanden. Deze maanden kun je goed gebruiken om contracten en verzekeringen af te sluiten of om te zetten. De volgende zaken kun je al regelen vóór de overdracht bij de notaris:

  • Verzeker de woning en laat het contract ingaan op de dag van de overdracht
  • Zorg voor een internetaansluiting, telefonie en televisie
  • Zoek een energieleverancier en sluit een contract die ingaat op de overdrachtsdatum

Ook voor de verhuizing zelf kun je al het nodige doen:

  • Start met het inpakken van spullen die je niet meer nodig hebt in de maanden tot aan de verhuizing. Je winterkleding in de zomer en visa versa
  • Kijk kritisch naar de spullen die je in de afgelopen jaren niet gebruikt hebt. Wat je al een tijd niet gebruikt, ga je waarschijnlijk ook niet meer gebruiken. Ruim deze spullen op, breng ze naar de lokale kringloopwinkel, geef ze weg, breng ze naar het grof vuil. Of zet ze op Marktplaats, de extra inkomsten zijn ongetwijfeld welkom in een dure verhuisperiode.

Voorbereiding van de verhuisdag

Ga je verhuizers inschakelen of ga je het zelf doen met hulp van familie en vrienden? Als je een professioneel verhuizer inschakelt, moet je zo snel mogelijk een datum vastleggen. Vraag offertes op bij verschillende verhuizers. De onderlinge verschillen in prijs en service kunnen groot zijn. Naarmate de verhuisdatum nadert, kun je steeds meer spullen inpakken. Zorg voor verhuisdozen en zet er duidelijk op wat erin zit en waar de betreffende doos naar toe moet. Zo kunnen de hulptroepen de dozen gelijk naar de juiste kamer brengen.

Benodigdheden voor de nieuwe woning

Houd rekening met lange levertijden voor bijvoorbeeld meubels, hout voor het verbouwen en andere bouwmaterialen. Je moet er niet van opkijken dat je voor nieuwe meubels 20 weken of langer moet wachten voor je ze geleverd krijgt. Bestel dus al maanden van tevoren, wat je in de nieuwe woning nodig hebt. In overleg kun je bijvoorbeeld meubels eerst nog een paar weken bij de winkelier laten staan als ze wel te vroeg komen.

Houd onmisbare zaken apart

Je moet voorkomen dat belangrijke papieren of gebruiksartikelen die je nodig hebt voor de verhuizing, in een verkeerde doos verdwijnen. Maak daarom speciale verhuisdozen voor onmisbare zaken. Hier doe je de documenten in die je nodig hebt bij de notaris en de klusspullen die je gaat gebruiken direct na de overdracht bij de notaris. Vergeet de waterkoker, de koffiemachine en koffie en thee ook niet. Deze dozen zet je apart van de andere dozen.

Ontspan

Maak je niet druk over zaken waar je geen invloed op hebt. Denk niet in problemen, maar in oplossingen, blijf positief en relativeer. Ga lekker (samen) een nachtje weg zodat je even niet in de ‘rommel’ zit.

Met onze tips ga je goed voorbereid de verhuizing in en verhoog je jouw comfort zodra je eindelijk in de nieuwe woning zit.