4 tips om energie te besparen in de winter | Beumer

4 tips om energie te besparen in de winter

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 02 januari 2024

De winter is een gezellige tijd, maar ook een periode waarin het energieverbruik toeneemt. Gelukkig zijn er tal van eenvoudige manieren om energie te besparen in de winter, zonder in te leveren op comfort.

1. Goede isolatie

De basis voor energiebesparing in de winter, is een goed geïsoleerde woning. Hierbij is het handig om regelmatig de isolatie van je woning te controleren, ook ramen, deuren en muren. Kieren en spleten kunnen dichtgemaakt worden met tochtstrips, waardoor er minder warmte verloren gaat.

2. Energiezuinige verlichting

Met de kortere dagen, brandt de verlichting vaker in je woning. Energiezuinige LED-lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen. Bovendien, gaan deze lampen veel langer mee. Vervang daarom je oude gloeilampen door LED-lampen.

3. Slim gebruik van de thermostaat

Een slimme of een programmeerbare thermostaat helpt je om de temperatuur in huis efficiënt te regelen. Zet de thermostaat 's nachts en wanneer je niet thuis bent een paar graden lager. Elke graad lager bespaart je ongeveer 6% op je energiekosten.

4. Onderhoud van je verwarmingssysteem

Een goed onderhouden verwarmingssysteem werkt efficiënter en verbruikt minder energie. Laat je verwarmingsketel daarom regelmatig controleren en schoonmaken door een professional.

Conclusie

Door deze vijf tips op te volgen, kun je op een eenvoudige manier energie besparen in de winter. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.