Pijlsweerd

Pijlsweerd

Pijlsweerd is een subwijk gelegen in het zuiden van de wijk Noordwest. De buurt ligt tussen de Amsterdamsestraatweg, de spoorlijn Utrecht Centraal en station Overvecht, De Vecht en de Weerdsingel.

Pijlsweerd

Pijlsweerd ligt op de plek waar ooit klooster Bethlehem stond. De buurt is te vergelijken met Ondiep. Een echte volksbuurt.

Het is een typisch oude wijk met vele nieuwbouwprojecten. Ondanks die projecten is er nog een groot aantal woningen dat voor de oorlog is gebouwd. De woningen hebben verschillende stijlen: nieuwbouw en oudere bouwstijlen wisselen elkaar af. Het grootse aantal huizen betreft huurwoningen en slechts een klein deel koopwoningen.

Pijlsweerd | Vleuten | Beumer | Jouw makelaar in de regio Utrecht

Voorzieningen

Voor je dagelijkse boodschappen hoef je Pijlsweerd niet uit. Er is een grote Albert Heijn en een Jumbo. Ook als je lekker wilt eten kun je in de buurt blijven. Bij Karibu Café kun je genieten van een heerlijke lunch en ook zijn er diverse cafés te vinden.

Binnenstad

Bovendien zijn alle voorzieningen van de stad zijn op loop- of fietsafstand binnen een paar minuten bereikbaar. Je bent binnen no-time in hartje Utrecht. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Gezellige restaurants en cafés, een diversiteit aan winkels en verschillende culturele voorzieningen. De Amsterdamsestraatweg met al haar voorzieningen (Albert Heijn, Aldi, Ecoplaza, sportschool, Kruidvat, etc) is op loopafstand.

Pijlsweerd

Bereikbaarheid

Door de ligging aan de rand van het centrum is Pijlsweerd uitstekend bereikbaar. Zowel per fiets, openbaar vervoer en auto. In minder dan 10 minuten fiets je naar het station. Met de auto ben je in 5 minuten op de snelweg.

Pijlsweerd

Bezienswaardigheden

Het Noordse Park is met behulp van de buurtbewoners gerenoveerd. Er worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd en er is een grote speeltuin.

Verder ben je zo in de binnenstad waar de Domtoren, de Oudegracht en het Nijntjemuseum leuke bezienswaardigheden zijn.

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in Pijlsweerd

Ben je van plan een huis te kopen in Pijlsweerd? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Pijlsweerd

Een huis verkopen in Pijlsweerd gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Garantiemakelaars heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Pijlsweerd en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Gratis woningcheck

Aanbod in Pijlsweerd