Check hier JOUW WOZ-WAARDE

Elk jaar ontvang je als huiseigenaar van de gemeente de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ-waarde van jouw woning heeft invloed op de hoogte van de belastingen die je moet betalen. De gemeente stelt de waarde elk jaar vast op basis van taxaties van andere omliggende en vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum zijn verkocht.

Taxatie huis

Waarom is het belangrijk de WOZ-waarde te checken?

Het kan dus zijn dat je, als jouw woning te hoog ingeschat is, teveel belasting betaalt. Maar het kan ook nadelig zijn als je woning te laag is ingeschat. Bijvoorbeeld als je je huis wilt verkopen. Want hoewel de WOZ-waarde geen actuele marktwaarde is, is het voor potentiële kopers voor jouw woning wel een veelgebruikte bron voor het bepalen van een bod. Het verhogen van je WOZ-waarde kan daarom leiden tot een hogere verkoopprijs van jouw woning.

WOZ-waarde berekenen

Reviews

Amersfoort

Michiel heeft ons door roerige verkooptijden heen geloodst. In alle rust en bijna 'irritant' stoïcijns heeft hij ons begeleid. Er waren genoeg momenten van onzekerheid of lichtelijke paniek, waarbij we dachten: "Michiel doe wat". Zijn houding, geruststellende overpeinzingen en ook actie, hebben ons echter heel prima door het verkoopproces heen geleid. Met uitstekend resultaat! We kijken dan ook heel tevreden terug op onze samenwerking. We zijn inmiddels meer dan overtuigd van de toegevoegde waarde in kennis en kunde van een makelaar (en dan met name die van Woonvast).

Verkoper Zoetegaarde 52 21 april 2022

Utrecht

Bij het eerste gesprek kregen wij direct het gevoel dat Birgit veel kennis van zaken en de Utrechtse markt heeft. Ze heeft ons duidelijk geadviseerd, onze vragen helder beantwoord en zelfs geholpen met wat vragen over de aankoop van ons nieuwe huis. Altijd snel bereikbaar, komt lekker snel to-the-point maar is heel toegankelijk en begrijpt ook de emotie van de (ver)koop van een huis.

8.3

Verkoper Vaartsestraat 12 24 januari 2022

Maarssen

Onze makelaar Cindy heeft ons geweldig begeleid. Ook de mendewerkers op kantoor zijn erg vriendelijk, zo ook de fotograaf. Kortom een goed makelaarskantoor, die we zeker zullen aanbevelen!

10.0

Dhr. Zondervan 18 januari 2022

Vleuten-De Meern

Alleen maar positieve punten over Erik en zijn collega's (o.a. Niek, Joyce en Xander). Ik zocht een aankoopmakelaar en kwam op aanraden van mijn zusje bij Erik uit. Bezichtigingsafspraken werden door o.a. Manon altijd supersnel geregeld. Bij de bezichtigingen ben ik door diverse personen van Beumer begeleid. Heel fijn dat er bijna altijd iemand beschikbaar was! Ik heb de teamleden altijd als eerlijk, enthousiast, realistisch en zeer goed op de hoogte ervaren.  Ik durf te zeggen dat ik dankzij Beumer minder voor het huis heb betaald dan dat ik zelf dacht dat ik zou moeten / willen bieden, dus ze hebben zichzelf terugverdiend :-)

10.0

Aankoper Eerste Oosterparklaan 122 09 februari 2022

Wijk bij Duurstede

Een erg goede, communicatief vaardige makelaar. Steeds positief, geïnteresseerd en meedenkend! Het team achter de makelaar is betrokken. Hier ben je absoluut geen “nummer”!

9.5

Verkoper Kruisbessengaard 98 30 december 2021

Taxateur Utrecht | Taxatie | Taxatierapport | Makelaar regio Utrecht

Check hier je WOZ-waarde

Hoe weet je nu of jouw waarde correct is? Dat check je via Eerlijke WOZ. Via onderstaande check doorloop je eenvoudig te stappen om te ontdekken of jouw waarde te hoog of juist te laat is ingeschat. Vervolgens kan je via Eerlijke WOZ bezwaar maken indien het onjuist is.

Vul hieronder jouw WOZ-waarde op:
Taxatie huis
Group 102
Vul hieronder jouw WOZ-waarde op: