5 tips voor de Beumer Open Huizen Dag | Beumer

5 tips voor de Beumer Open Huizen Dag

Group 102

Stay tuned • Stay tuned Stay tuned • Stay tuned

Artikel geschreven op 17 februari 2023

Je hoopt natuurlijk dat je veel bezoekers krijgt tijdens de Open Huizen Dag. Leuk als het druk wordt, maar ook spannend. Met deze tips kom je goed beslagen ten ijs en zorg je ervoor dat je huis er tiptop uitziet.

maximale hypotheek amersfoort

1: opruimen en ruimte creëren

Ruim je huis netjes op en creëer ruimte waar het mogelijk is. Is je huis te vol? Haal dan een paar meubels weg. Denk ook aan je persoonlijke spullen. Haal persoonlijke foto’s en spullen tijdelijk weg.
Hoe neutraler jouw huis, hoe makkelijker het is voor potentiële kopers om zich voor te stellen dat het hun huis is.

2: klusjes en onderhoud

Bekijk je huis eens goed van de voorkant. Maak je voortuin netjes, veeg de stoep, lap je ramen en haal een doekje over de voordeur. Ook kleine klusjes kunnen een groot verschil maken. Lijm dat stukje loshangende behang bijvoorbeeld even vast.

Verhuurhypotheek

3: grote schoonmaak

Houd een grote schoonmaak. Voor de keuken, badkamer en het toilet verdienen hierbij aandacht. Zet alle raambekleding en rolluiken open. Dit maakt de leefomgeving lichter en ruimtelijker. Laat alles even goed doorluchten, dit voorkomt nare geurtjes. Bekijk op de Open Huizen Dag zelf ook regelmatig of er nog iets schoongemaakt of opgeruimd moet worden, zoals de WC of lege kopjes koffie.

hypotheek-starter

4: rustig rondleiden

Neem de tijd voor iedere bezoeker en leidt ze rustig rond. Het liefst één persoon of stel tegelijk. Als je een partner hebt kunnen jullie meerdere bezoekers tegelijk rondleiden. Als het druk is, is dit natuurlijk lastiger. Laat mensen ook vooral zelf even rondkijken voordat je inhaakt maar laat ze niet ‘verloren’ rondlopen.

Jubelton

5: blijf zakelijk

Potentiële kopers zijn natuurlijk benieuwd. Zijn er al veel mensen geweest? Heb je al veel bezichtigingen gehad? Is er nog ruimte voor onderhandeling? Vertel niet te veel en houd het zakelijk. Voor vragen kunnen ze de makelaar bellen. Die weet precies wat hij moet zeggen. Liegen hoeft natuurlijk niet, maar je hoeft ook niet alles bloot te geven.