Harmelen

Harmelen

Harmelen is een dorp dat onderdeel uitmaakt van gemeente Woerden. Vanwege de rijke historie zijn er prachtige kerken en landhuizen te vinden in Harmelen.

Dit is ook terug te zien in de bouwstijl van de huizen. Zo’n 85% van de huizen zijn namelijk gebouwd voor 2000.
Harmelen
Group 102
Dit is ook terug te zien in de bouwstijl van de huizen. Zo’n 85% van de huizen zijn namelijk gebouwd voor 2000.

Het historische kenmerk is het jaagpad dat langs de Oude Rijn loopt. Hier werden vroeger boten getrokken door paarden en mensen. In 2015 is de renovatie van het jaagpad vanaf de dorpsbrug richting Woerden uitgevoerd.

Harmelen

Voorzieningen

Er zijn meerdere winkels en supermarkten te vinden, deze vind je aan de hoofdstraat: de Dorpsstraat. In het dorp zijn vier verschillende basisscholen te vinden: twee katholieke, één hervormde en één openbare basisschool. De dichtstbijzijnde middelbare scholen bevinden zich in Woerden zoals het Minkema College of het Kalsbeek college. Deze scholen liggen op ongeveer 15 minuten fietsen.

Horeca

Het centrum kent vele horecagelegenheden en winkels. Zo kan je bijvoorbeeld bij de Kloosterhoeve terecht voor een uitgebreid diner of een zakelijke bijeenkomst. Het ‘t Scheepje is een gezellig voorbijgangers café aan het water bedoeld voor reizigers en de lokale bevolking.

Harmelen

Bereikbaarheid

Harmelen heeft geen station, maar meerdere bushaltes die de bussen voornamelijk verbinden van Utrecht tot Woerden, met tussenliggende haltes als De Meern. Utrecht is een halfuur reizen met de bus, Woerden is binnen een kwartier met de bus bereikbaar.

Harmelen

Bezienswaardigheden

De trekpleisters zijn vooral de eeuwenoude gebouwen en kerken. De hervormde kerk die is gebouwd in de 16e eeuw, is een van de vele hoogtepunten. Evenals het historisch gemeentehuis. Harmelen op zichzelf is ook een bezienswaardigheid, aangezien het is uitgroepen tot het gezelligste dorp van Nederland in 2013.

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in Harmelen

Ben je van plan een huis te kopen in Harmelen? We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Harmelen

Een huis verkopen in Harmelen gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Harmelen en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Gratis woningcheck

Aanbod in Harmelen